Baanstatus

We hebben gemerkt dat onze leden zich zorgen maken om, onder andere, de staat van onze golfbaan.

Daarom hebben we besloten om in deze nieuwsbrief te reageren, te informeren en voor zover mogelijk er verder op in te gaan.

 

Allereerst willen we onze leden enorm bedanken voor hun betrokkenheid, bezorgdheid, het meedenken en voor de gegeven adviezen.

U kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om onze leden en natuurlijk onze gastspelers hun golfplezier te laten behouden.

 

De staat van de baan en het onderhoud

Om maar meteen met de eerste zorg te beginnen, zoals u wellicht al weet is er op de green(s) een schimmel Dollarspot ontstaan, die de kwaliteit en bespeelbaarheid van de greens aantast.

Deze schimmel komt helaas vaker voor, mede doordat er geen chemische middelen meer gebruikt mogen worden.

De schimmel wordt bestreden op de best mogelijke manier, maar dat betekent helaas dat de betreffende greens voorlopig niet fraai uitziende plekken vertonen.

Gelijktijdig met de bestrijding van Dollarspot is besloten op de greens te verticuteren, te bezanden en te doorzaaien. Dit was nog niet uitgevoerd aan het begin van het seizoen en het is daarom nu een mooie gelegenheid om dit gelijktijdig uit te voeren.
Bovengenoemde werkzaamheden zal een hersteltijd hebben van circa twee tot drie weken na de werkzaamheden.

Verder is er aan de planning van het onderhoud niets veranderd.

 

Robotmaaier

Zoals u wellicht ook heeft gezien, zijn wij nu in het bezit van een robotmaaier.

Deze maaier zorgt niet alleen voor een nog nauwkeuriger gemaaide baan, het neemt de greenkeepers een deel van het werk uit handen. 

Handen die nodig zijn voor ander onderhoud.

De maaier wordt continu gevolgd in een app, welke tevens waarschuwt bij storingen.

Tot slot bespaart een robotmaaier op het gebied van onderhoud van de maaimachines en in de brandstof. En dat is weer goed voor het milieu.

 

Wat kunt u dan nog doen?

Wat wij van u vragen is uw pitch Marks te blijven repareren, want dat helpt de ziektes tegen te gaan.

 

Slotwoord:

De golfsport is een spel in een kwetsbare natuuromgeving. Je kunt niet alles voorkomen, goed beheer en onderhoud zijn noodzakelijk. Gelukkig hebben wij de beschikking over een team van mensen die advies kunnen geven en, indien nodig, kunnen handelen.

Dat dit tot grote uitdagingen kan leiden in een vakantieperiode spreekt voor zich en vergt soms uiterste inspanning van onze medewerkers!

Laten we positief zijn en er gezamenlijk een nog mooiere golfclub van maken.
Het is zoals Texasscramble, als we gezamenlijk met de beste bal verder gaan, scoren we boven ons niveau!